Existuje dôvod prečo bola ovsená kaša kedysi tak obľúbeným raňajkovým jedlom. Ovsené vločky obsahujú zložené sacharidy, ktoré sa trávia postupne, čo znamená, že vám postupne dodávajú energiu počas dňa a pomáhajú vám tak predchádzať výkyvom hladiny cukru v krvi. A nielen to, ovsené vločky sú navyše výnimočné tým, že aktívne znižujú zlý cholesterol a to je dobrým dôvodom prečo ich zaradiť do svojho jedálnička.
Budete potrebovať
- 1/2 hrnčeka ovsených vločiek
- 1 1/5 hrnčeka mlieka/orechového mlieka
- čajová lyžička škorice
- hrsť pekanových orechov
- hrsť goji bobulí
- 1-2 čajové lyžičky medu
- 1/4 vanilkového extraktu alebo vanilkových semienok zo struku
- štipka soli
- jahody alebo maliny na dozdobenie
Ako na to
príprava 2 min. čas varenia 5 min. 1 porcia
- Vločky nasypte do malého hlbokého hrnca
- Pridajte soľ, škoricu, vanilku, polovicu goji bobulí a mlieko, malé množstvo mlieka odložte bokom, ak by ste neskôr dostali chuť rozriediť si kašu.
- Priveďte kašu k varu kým začne bublať, potom ju nechajte zhustnúť na slabom plameni približne 2 minút.
- Vypnite sporák a pridajte polovicu nasekaných pekanových orechov.
- Následne pridajte zvyšok mlieka a med.
- Prelejte kašu do misky a ozdobte ju zvyšnými orechmi, škoricou a ovocím.
Dobrú chuť.
|
Vyskúšajte tieto rýchle a ľahké energetické guľky ako prírodný spôsob doplnenia energie. Na ich prípravu budete potrebovať iba 10 minút.
|
|
|
Pozývame Vás do našej špeciálnej kuchyne. Pochúťky v našom Manuka receptári sú nenáročné, chutné a zdravé, varené, studené alebo pečené. Sú určené pre malých i veľkých.
|
|
|
Zoznámte sa so skutočne výnimočným novozélandským manukovým medom, alebo si rovno v sekcii o použití a dávkovaní potvrďte, či jeho potenciál využívate naplno...
|
|