Čo by ste povedali na sladko-slanú pizzu, namiesto tradičnej, na ktorú sme všetci zvyknutí?
Zmena je život a aj takáto pizza môže byť skvelou pochúťkou, ktorú si môžete vychutnať so svojou polovičkou, rodinou, priateľmi alebo s ňou zabodujete u vašich hostí. Sladko-slaná pizza kombinuje chutnú štipľavú chuť kozieho syra, s jemnou sladkosťou čučoriedok a Manuka medom.
Všetky ingrediencie v tomto recepte sú nositeľmi chutí, na ktoré nie sme až tak zvyknutí a nie každému môžu byť po vôli. O to výnimočnejšia je chuť Manuka medu z Nového Zélandu, ktorá je tou správnou „čerešničkou na torte“. A nielen to! Celý tento recept je zdravý a ľahký. Príprava tejto pizze trvá približne 10 minút a samotné pečenie sa odhaduje na 5 až 7 minút.
Na prípravu budete potrebovať:
- 1 indický chlieb Naan alebo hotovú pizzu bez prísad (biela pizza)
- 1/4 šálky kozieho syra (mäkkého alebo tvrdého)
- 1 lyžicu olúpaných alebo rozdrvených mandlí
- 1/4 šálky čučoriedok
- Pomarančovú kôru (z polovice pomaranča)
- 2 až 4 vetvičky tymiánu
- štipka soli a korenia
- 1 polievkovú lyžicu Manuka medu
Ako na to:
- Rúru si predhrejte na 220°C.
- Položte chlieb Naan alebo bielu pizzu na panvicu alebo na plech.
- Na pizzu rozotrite kozí syr (ak máte tvrdý syr, môžete ho rozdrviť alebo postrúhať).
- Pizzu so syrom posypte mandľami, čučoriedkami (najlepšie čerstvými), postrúhanou pomarančovou kôrou, tymiánom (takisto najlepšie čerstvým) a štipkou soli a korenia.
- Pizzu vložte do rúry na približne 5 alebo 7 minút.
Po opečení ju pokvapkajte Manuka medom, nakrájajte a vychutnajte.
Náš tip
Viac receptov s použitím Manuka medu nájdete tu.
Prajeme vám dobrú chuť!
|
|
|