Nič nieje lepšie ako teplá netradičná, no predsa domáca polievka počas chladnejších dní, či kedykoľvek po náročnom pracovnom dni.
Pripravili sme pre vás recept na zaujímavú exotickú krémovú polievku, ktorou môžete prekvapiť rodinu, či známych.
Budete potrebovať :
- 1 červenú cibuľu
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 1 cm čerstvého zázvoru
- 300 g zemiakov
- 300 g červenej kapusty
- 1 čl. rasce
- 500 g zeleninového vývaru
- 400 ml kokosového mlieka
- šťavu z 1 limetky (resp. podľa chuti)
- 1 čl. Manuka medu
- soľ a čierne korenie
Na medové chrumky:
- 100g tekvicových a slnečnicových semiačok
- 1 čl Manuka medu MGO ™ 100+
Na podávanie:
- čerstvú majoránku
- vetvičky rozmarínu
- Manuka med
Ako na to:
- Cibuľu, cesnak a zázvor nakrájame nadrobno.
- Zemiaky ošúpete a nakrájajte.
- Červenú kapustu nakrájate na rezance
- Cibuľu a cesnak opečte na panvici v neutrálnom rastlinnom oleji.
- Pridajte zázvor a premiešajte.
- Pridajte zemiaky, kapustu a varte na miernom ohni 5 minút.
- Zalejte zeleninovým vývarom a varte 20 minút.
Na záver okorente rascou, pridajte kokosové mlieko, šťavu z limetky (podľa chuti), manuka med, soľ a čierne korenie (ak chcete, rozmixujete v mixéri alebo tyčovým mixérom).
Medové chrumky:
- Tekvicové a slnečnicové semienka opražte na panvici.
- Pokvapkajte medom a zľahka skaramelizujte.
- Rozložte na plech a nechajte vychladnúť.
- Takto pripravené chrumky pridajte spolu s čerstvými bylinkami do polievky ako ozdobu. Ak chcete môžete ešte navrch pridať trochu manuka medu.
Náš tip:
Viac receptov, nájdete v rubrike recepty.
|
Začniťe deň s výdatnými, zdravými a chutnými raňajkami, aby ste po svete mohli behať s úsmevom a pocitom, že ste kúsok popredu pred ľudmi, ktorí raňajky nestíhajú.
|
|
|
|
Pozývame Vás do našej špeciálnej kuchyne. Pochúťky v našom Manuka receptári sú nenáročné, chutné a zdravé, varené, studené alebo pečené. Sú určené pre malých i veľkých.
|
|
|
Zoznámte sa so skutočne výnimočným novozélandským manukovým medom, alebo si rovno v sekcii o použití a dávkovaní potvrďte, či jeho potenciál využívate naplno...
|
|