Pripraviť si granolu doma je úplne jednoduché.
Vyskúšajte aj túto variáciu osladenú lahodným Manuka medom a obohatenú o chrumkavé oriešky a škoricu.
Na prípravu budeme potrebovať:
- 2 hrnčeky ovsených vločiek
- 1 hrnček mandlí
- ⅓ hrnčeka kokosového oleja
- 4 ČL (Manuka) medu
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 1 ČL škorice
- štipku soli
Ako na to:
Začneme tým, že si vo väčšej mise zmiešame suché ingrediencie, a teda ovsené vločky, mandle, škoricu a soľ. Mandle môžete nechať celé, alebo ich zopárkrát prekrojiť na menšie kúsky.
Ďalej zmiešame tekutý kokosový olej s manuka medom a vanilkovým extraktom.
Zmes sa úplne nespojí, čo je v poriadku. Niekoľkokrát premiešame a prelejeme cez zmes vločiek s orechami. Všetko poriadne premiešame, kým sa vločky úplne neobalia.
Hotovú zmes na granolu vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry rozohriatej na 150 stupňov na približne 20 minút, alebo kým nebudú vločky zlatistej farby. Ak vaša granola ani po 20-minútach nechytila správny bronz, môžete rúru na pár minút zvýšiť na 180 stupňov, avšak od tohto momentu už dávajte na granolu pozor. O niekoľko minút bude hotová.
Pred podávaním necháme granolu vychladnúť. Servírujeme samostatne, alebo s jogurtom a ovocím. Skladujeme vo vzduchotesnej nádobe až do 2 týždňov.
Dobrú chuť!
|
|
|