Kvalita a proces

Pozornosť a starostlivosť od úľa až k vám domov

Manuka Health hlavná prevádzka

Experti z Manuka Health dohliadajú na výrobný proces od kríku manuky cez včelí úľ až po regál. Chcú zabezpečiť kvalitu a vysoký štandard svojich produktov.

Všetky produkty si zachovávajú komplexnosť a čistotu prírodných zložiek. Aby si kvality zrodené v prírode uchovali, spoločnosť Manuka Health využíva vedecké metódy a svoje výrobky po celý čas testuje, zatiaľ čo putujú od včelárstiev až po výrobu.

Novozélandský med a propolis sa vyrába predovšetkým vo včelárskom centre Wairarapa na Novom Zélande.

Jedno z najväčších špecializovaných zariadení na výrobu medu sídli aj v Te Awamutu na Novom Zélande. Jeho súčasťou je laboratórium akreditované normou ISO 17025, sklad sudov s medom, zariadenie pre miešanie, balenie a distribúciu, a to všetko pod jednou strechou. 

Vďaka tomu dokážu v Manuka Health zaistiť bezpečnosť dodávateľského reťazca od včelára až po finálny produkt.

Kvalita a pôvodnosť medu podlieha komplexným testom nielen v štádiu vstupných surovín, ale aj finálneho výrobku. Cieľom je jeho kvalita, čistota a bezpečnosť.


"Naše komplexné overovanie pravosti pôvodu a kvality zaručuje kvalitu, čistotu a bezpečnosť produktu."

Manuka Health New Zealand


Ako vzniká Manuka med

02Kvalita a proces-540x409

Manuka med sa vyrába na Novom Zélande z nektára miestneho kríku manuka.. Je to vzácny a výnimočný med, pretože sa dá vyrábať len niekoľko týždňov ročne, keď kvitnú kríky manuky.

ZISTITE VIAC O TOMTO JEDINEČNOM MEDE

Keď si včely spravia svoju prácu, príde na rad starostlivé vyberanie medu z medových plástov v špecializovanom včelárskom centre Wairarapa v Cartertone na Novom Zéland. Následne prechádza med testom kvality.

Jeho cesta pokračuje v spracovateľskom a baliacom zariadení v Te Awamutu na Novom Zélande, kde je na rade ďalšia skúška kvality. Med sa skladuje pri prirodzených teplotách a filtruje sa, aby si zachoval svoju čistotu.

Manuka Health med je jemne krémovaný – vďaka tomu má hebkú a zamatovú štruktúru.  Keď je tento proces hotový, med putuje do pohárov, ktoré dostanú označenie podľa obsahu metylglyxoalu. A môže prísť záverečná skúška kvality.

Spoločnosť Manuka Health zabezpečuje všetky štádiá procesu vo vlastných zariadeniach, a tak si môžu byť istí, že ich med sa spracúva a skladuje dôkladne a s minimálnym zásahom. Ako hovoria: „Náš med chránime a chceme, aby si zachoval svoje unikátne prírodné vlastnosti a nádhernú hladkú štruktúru.“

Komplexné testovanie kvality

03Kvalita a proces-540x409

Manuka med prechádza dôkladným testovaním. To zaisťuje, že produkt na 100% pochádza z kríkov a od včiel z Nového Zélandu, je čistý a bezpečný.

Pri testovanie medu z manuky v Manuka Health sú kľúčové tieto tri parametre:

PRAVOSŤ PÔVODU

Pri všetkých zdrojoch medu z manuky sa testuje pravosť jeho pôvodu, aby bolo isté, že je to naozaj pravý Manuka med z Nového Zélandu. Základom je nová definícia Manuka medu z decembra 2017, ktorú vydalo Ministerstvo primárneho priemyslu Nového Zélandu (MPI - Ministry of Primary Industries). Definícia určila súbor piatich vedecky podložených ukazovateľov, ktoré dokazujú pôvod medu z manuky.  Aby produkt mohli spoľahlivo označiť ako novozélandský Manuka med, musia byť splnené všetky ukazovatele. Med, ktorý spĺňa nové normy, môže získať certifikát na export ako Manuka med z Nového Zélandu.

PREČO SI VYBRAŤ PRÁVE MANUKA HEALTH NEW ZEALAND

ÚČINNOSŤ

04Kvalita a proces-540x409

Test účinnosti je zameraný na zložku metylglyoxal (MGO). Po rokoch výskumu vedci identifikovali MGO ako kľúčovú zložku Manuka medu, ktorá priamo ovplyvňuje jeho účinnosť.

Spoločnosť Manuka Health ako prvá už v roku 2008 uviedla MGO™ ako transparentný hodnotiaci systém, ktorý poskytuje spotrebiteľom záruku kvality Manuka medu od Manuka Health.

V poslednej dekáde sa z MGO™ stal určujúci medzinárodne uznávaný faktor, ktorý umožňuje spotrebiteľom rozhodovať sa pri kúpe Manuka medu na základe obsahu látky metylglyoxalu. Systém klasifikácie Manuka medu UMF tiež meria metylglyoxal ako jednu z jeho zložiek. Skutočný garantovaný obsah MGO pre rôzne označenia UMF nájdete na stránke http://www.umf.org.nz/grading-system-explained/.

ČISTOTA, KVALITA A POTRAVINÁRSKA BEZPEČNOSŤ

Táto oblasť zahŕňa testy na kontamináciu, toxíny, falšovanie, tepelné znehodnotenie a čerstvosť.

DETAILNÝ PREHĽAD TESTOVANÝCH PARAMETROV PRÍSĽUB KVALITY.pdf


Certifikáty kvality spoločnosti a ingrediencií produktov


Akreditácia kvality spracovania

V spoločnosti Manuka Health prijali záväzok zaisťovať spoľahlivý a bezpečný dodávateľský reťazec od včelárov až po konečný produkt.

Akreditácia kvality ingrediencií produktov

Spoločnosť Manuka Health je aj držiteľom certifikátov kvality prísad používaných v produktoch.

1. Non-GMO Non-GMO certifikát (produkty bez použita geneticky modifikovaných surovín)
2. Oritain-Icon Overenie vedeckej vysledovateľnosti a dôkazu o pôvode
3. Trust codes Overovanie dôveryhodných kódov
4. FernMark Potvrdenie pôvodu Nového Zélandu
5. UMF UMF certifikácia pre potvrdenie kvality a čistoty
6. KosherCheck  Kosher certifikácia
7. Halal Halal certifikácia
8. Telarc ISO 9001 certifikácia kvality
9. BRC FOOD BRC globálny štandard pre certifikáciu bezpečnosti potravín